آثار ثبت شده ایران در یونسکو به 12 اثر رسید

ثبت دو اثر تاریخی ایران در یونسکو

خانقاه و بقعه شیخ صفی الدین در اردبیلکمیته میراث جهانی یونسکو، در سی و چهارمین نشست خود 2 اثر تاریخی و فرهنگی ایران را در فهرست میراث جهانی به ثبت رسانده است.
این دو اثر تاریخی و فرهـنگی که از سـوی جمـهوری اسـلامی ایران برای ثبت در فهرست میراث جهانی پیشــنهاد شده بود شامل "خانقاه و بقعه شیخ صفی الدین در اردبیل" و "مجموعه بازار تاریخی تبریز" بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی یونسکو، در نشست امسال کمیته میراث جهانی که در برزیل برگزار شد، 32 اثر طبیعی و فرهنگی جدید از 35 کشور برای ثبت در فهرست میراث جهانی پیشنهاد شده بودند که نام این دو اثر ارزشمند تاریخی ایران در میان آثار برگزیده این دوره به چشم می‌خورد.
بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی با دارا بودن بناهایی از سال 735 تا 1038 هجری قمری، به عنوان یک مجموعه معماری، کاشی‌کاری پرحجم معرق، نقاشی‌های مطلای دیواری، صندوق منبت و مشبک قبور، درهای نقره‌پوش و تالار چینی‌خانه به ثبت یونسکو رسید.
این بنا علاوه بر زیبایی و ارزش تاریخی، خانقاه و محل نیایش بسیاری از صوفیان نیز هست.
مجموعه بازارهای تاریخی تبریز نیز به عنوان بزرگ‌ترین بازار مسقف جهان، و با قدمتی که به 9 قرن پیش باز می‌گردد، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری و فرهنگی آن زمان، در مسیر جاده ابریشم قرار دارد.


بازار تاریخی تبریزاین بازار شامل یک سلسله ساختمان‌های آجری به هم پیوسته است که با توجه به کاربری‌های متفاوت به صورت متنوعی ساخته شده است.
گفتنی است در کنوانسیون میراث جهانی، همکاری بین‎المللی برای پاسداری از میراث مشترک بشری مورد تشویق و حمایت قرار گرفته است تا آثار فرهنگی و طبیعی را که از توانمندی ثبت در فهرست میراث برخوردارند، در قلمروی خود شناسایی و از این آثار طبق استانداردهای جهانی حفاظت کند.
از میان 890 اثر به ثبت رسیده در فهرست میراث جهانی، از ایران تا کنون 10 اثر به ثبت رسیده است، که عبارتند از : تخت جمشید، چغازنبیل، میدان امام اصفهان، تخت سلیمان، پاسارگاد، ارگ بم و منظر فرهنگی آن، سلطانیه، بیستون، کلیساهای ارامنه در ایران، و سا‎زه‎های آبی شوشتر. 

 

در ادامه برای آشنایی با 10 اثر قبلی ثبت شده ایران در یونسکو لینک زیر آورده شده است. 

 

آشنایی با 10 اثر ایرانی ثبت شده در یونسکو 

 

منبع: پرس TV